neděle 4. května 2014

Oblíbené knihy!

Máte svou oblíbenou knihu?



V tomhle článku se zaměřím na knížky, které jsem přečetla a líbili se mi, nebo ty, které mám v plánu si přečíst. Takové články budu dávat asi nejčastěji, protože čtu ráda a taky bych se o své názory ráda s Vámi podělila. Taky bych některé ráda doporučila nebo naopak varovala.
Tak tedy začneme!

Božský bastard!
Tuhle knížku jsem četla na internetu, když jsem hledala 50 odstínů šedi, ale když jsem si tuhle přečetla, další podobnou jsem nepotřebovala a ani nechtěla. Líbila se mi, hlavně autor nádherně popisoval pocity a tužby hlavních postav, ale nebylo to (jako 50 odstínů šedi) jen o sexe, byl tam nějaký vývoj a romantika, krásný příběh zamilované dvojice, která se přes všechny problémy stále schází. On je ředitel firmy a ona obyčejná stážistka, což je dost podobné odstínům, ale zároveň je to úplně jiné. Já sama jsem slyšela, že odstíny jsou jen o sexu a nic zvláštního tam není. Obzvlášť mě odradila nějaké ta komora nebo co, takže tu knížku ani číst nechci. Tuhle knihu bych doporučila starším čtenářům od 15.


Hunger Games - Síla vzdoru!
Tuhle knížku četlo určitě hodně lidí, ale já jsem si ji přímo zamilovala. Dostala mě příběhem, popisem všech postav, jednoduše autorka vystihla všechno co měla. Nebylo to zdlouhavé ani příliš urychlené. Jak jsem zjistila, nejlepší je začátek a konec. Jenže tady v té knize se mi líbila i část mezi tím, i když konec je naprosto dokonalý. Obzvlášť jsem spokojená, když jsem zjistila, s kým nakonec Katniss skončí. Nechci Vám to říkat, ale pokud by měl někdo zájem se do dozvědět - přečtěte si to! Nebuďte líní!
Knihu doporučuji všem!


The Fault in Our Stars!
Tuhle knížku mám teprve rozečtenou. Musím říct, že je úplně jiná, než knížky, které obyčejně čtu. Pokud máte rádi romantiku a zároveň smutek, kde to stejně končí smrtí... Jdete do toho! Nemám co bych k tomu řekla, protože jsem se zatím moc daleko nedostala, ale až ji dočtu, určitě se o ní rozepíšu.
Na fotce vidíte pravý obal knihy a potom "plakát" k filmu, kde už vidíte i hlavní hrdiny.


Insurgent!
Tohle je pokračování Divergent, což jste asi už viděli jako film. Já sama jsem nedočkavá jako u Hunger Games, takže si jdu další dva díly přečíst, nebo spíš mám to nachystané, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Takže tuhle knížku zařadím do plánované četby. Nepopíšu Vím ji nijak blíž, spíš bych ji doporučila Všem, kdo mají rádi Hunger Games, hodně se to tomu podobá. Hlavně zamilovanost dvou havních hrdinů je jasná!
Přidám Vám i obal knihy na Divergent.


Snad se Vám článek líbil a doufám, že si alespoň jednu knihu přečtete. Ráda bych si i přečetla Vaše názory na tyhle knihy a přeji hezký týden.















2 komentáře:

  1. haha no tak to je vidět, že si 50 odstínů opravdu nečetla :D protože to opravdu není jenom o sexu. Já jsem přečetla všechny 3 díly a vlastně se mi ten děj hodně líbí, je to skoro až detektivka heh :D jo je ale fakt, že někdy jsem si říkala, že toho sexu je už moc, ale je to erotický román, tak co čekat. ;D a jak tak koukám, Hunger games si vychvaluje každý a já pořád nechápu čím je to tak zajímavý hmm... :D A TFIOS je moje osobně nejoblíbenější knížka. Zní to možná divně, ale nemám ráda nijak veselý příběhy a tohle je... uhh strašně moc se už na to do kina. :3

    OdpovědětVymazat
  2. Vážně? Kamarádka mi říkala, že je to hlavně o sexu a prý by se mi to nelíbilo. Možná se k tomu někdy dostanu. :D Podle měk, pokud se člověku nelíbí takový tap knih, nebude se mu to líbit. Ale každý má ten "svůj typ". ;) Já ji stále nedočetla, takže já se těším, až budu mít čas. Ale na film jsem vážně zvědavá, stejně tak u 50 odstínů... :D

    OdpovědětVymazat